У Києві відкрилась експозиція до міжнародної акції «16 днів проти насильства»

Сьогодні, 25 листопада, на Михайлівській площі у Києві стартувала виставка предметів «Річ у тім». На виставці представлено 16 предметів, які мали місце в реальних подіях, пов’язаних з домашнім насильством.
У заході взяли участь Перша леді Олена Зеленська, Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко, Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс, Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Лариса Галадза, Координаторка системи ООН в Україні Оснат Лубрані, Керівник програм співробітництва Представництва ЄС в Україна Фредерік Куне.
Виставка відбувається за ініціативи МВС під патронатом Офісу Віце-прем’єр міністра з європейської та євроатлантичної інтеграції України. На ній представлено 16 порівняно невеликих предметів, які мали місце в реальних подіях, пов’язаних з домашнім насильством, згідно з інформацією, наданою Національною поліцією України (всі імена і деякі деталі змінено). «Представлені на виставці експонати є абсолютно звичними для нас – ми можемо бачити їх щодня у себе вдома. Але для когось ці предмети стали уособленням особистого жаху – адже до кінця життя будуть асоціюватися з домашнім насильством. Ми прагнули показати домашнє насильство таким, яким воно є: без прикрас, жорстоким та пригнічуючим», - повідомила заступниця міністра внутрішніх справ.

Немає коментарів:

Дописати коментар