Виховна година "Ліна Костенко - ядро нації"

У ДНЗ "Київське обласне вище професійне училище харчових технологій та ресторанного сервісу" було проведено заходи, присвячені творчості поетеси. В інтерактивній читальні здобувачі освіти мали нагоду прослухати вірші Ліни Костенко у виконанні знаменитостей. Вихователями проведено виховна година "Ліна Костенко - ядро нації". 19 березня Ліна Костенко святкує свій день народження, їй виповнився 91 рік.
Сьогодні - день народження української поетеси Ліни Костенко! Пропонуємо згадати найвідоміші з її думок: Людям не те що позакладало вуха – людям позакладало душі. * Я Вас люблю. О як я Вас люблю! Але про це не треба говорити. * Скільки років кохаю, а закохуюсь в тебе щодня. * Жінки довше переживають образу, незалежно від того, вони образили чи їх ображено. * Коли пролітала комета Галлея – мені здалося, що вона озирнулася на нас, і зареготала. * Я тільки не розумію, чому канадський прем’єр-міністр може проїхати до парламенту на ковзанах по замерзлій річці через всю Оттаву, а у нас людей розкидають мало не в кювети, коли їде якесь цабе. * …жінка — як музика, її можна любити, навіть не дуже розуміючи. * У кожної нації свої хвороби. У Росії — невиліковна. * У кожної влади в генах — знищити журналіста, придушити письменника, перехапати всіх, хто бачить її наскрізь. * А ви думали, що Україна так просто. Україна — це супер. Україна — це ексклюзив. По ній пройшли всі катки історії. На ній відпрацьовані всі види випробувань. Вона загартована найвищим гартом. В умовах сучасного світу їй немає ціни. * Люди не знають, кого вибирати, бо не можна ж вибрати когось з нікого. * Мабуть, у всіх родинах буває оце переродження в побут. Будні роблять людей буденними. * І жах не в тому, що щось зміниться, — жах у тому, що все може залишитися так само. * Ми унікальна нація. У нас хліборобів морили голодом. Режисери ставили спектаклі у концтаборах. Поетів закопували у вічну мерзлоту. У кого ще є атомний саркофаг? А у нас є. * А секунди летять. Отак можна вмерти й нічого не встигнути. Встигаєш тільки втомитися.
Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики підтримав ініціативу номінувати українську письменницю Ліну Костенко на Нобелівську премію з літератури в 2022 році. Відповідне питання порушувалося на засіданні Комітету 17 березня.

Немає коментарів:

Дописати коментар